2022-01-23 10:14:08• hírek • Bede Emőke

Állatok a garzonlakásban 2: Ez alkalommal egy struccra bukkantak a rendőrök

Január 22-én, szombaton meglepő bejelentést kaptak a Mehedinti megyei rendőrök, valaki ugyanis arra panaszkodott, hogy szomszédja, egy szörényvári (Drobeta Turnu Severin) férfi egy struccot tart a lakásában.

A bejelentés nyomán a helyszínre érkeztek a rendőrök, az állatvédelmisek és az állategészségügyi igazgatóság munkatársai is, s bizony kiderült, a hír nem kacsa – hanem tényleg strucc: a 30 éves férfi valóban egy nagytestű szárnyast nevelgetett a városszéli, erősen lelakott garzonjában. Amint az illető a hatóságoknak elmondta, korábban a kertes háza udvarán tartotta az állatot, viszont a szomszédokat már akkor is zavarta a struccricsaj, ezért a szárnyasnak költöznie kellett. A tulajdonos azt is elmesélte, hogy a madarat már egészen kicsi korától kezdve nevelgetni, és már épp szeretett volna neki a város másik felében egy speciális helyet kialakítani, a garzonélet csak néhány napos megoldás lett volna.


A rendőrség 3.000 lejre bírságolta a férfit, az állategészségügyi igazgatóság munkatársai pedig arra kötelezték őt, hogy a struccot költöztesse egy olyan helyre, ahol a szomszédok nyugalmát nem zavarhatja meg a strucc által keltett zaj.


Önnek is déjà vu érzése volt, amikor a fentebbi sorokat olvasta? Nem csoda, hisz néhány évvel ezelőtt hasonló esettel került be egy szatmárnémeti férfi is a hírekbe. 2019-ben, egy júniusi éjszakán arról értesítették a szatmári Helyi Rendőrséget, hogy valaki az épületben maximális hangerőn bömbölteti a zenét, ezzel zavarva a lakóközösség többi tagját, s nem mellékesen egy lovat is láttak bemenni a lépcsőházba. A negyedik emeleti lakáshoz kiérkező helyi rendőrök bekopogtattak, s legnagyobb megdöbbenésükre D. Lucian nem egyedül partizott a konyhában, hanem egy patással.


A tulajdonos akkor 500 lejes pénzbírságot kapott csendháborítás miatt, illetve arra is kötelezték, hogy az állatot távolítsa el a garzonlakásból. A férfi végül az egyik közeli faluban élő rokonához vitte el a lovat, mellyel elmondása szerint a sógorát szerette volna meglepni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: